teisipäev, 10. aprill 2018

Akvaariumisse!

Malta Akvaarium saab käesoleva aasta oktoobris viie aastaseks. Nad on avatud iga päev kella 10st 18ni. Kliente teenindav meeskond alustab oma päeva 9:45 briifinguga, kus arutatakse läbi, kes mille eest vastutab ning kas ja kui palju on tulemas kooligruppe. Iga päev on vaja ära jagada inimesed, kes tutvustavad erinevaid teemasid 7 - 8 korda päevas. Näiteks kell 12 on võimalik kuulata meduuside kohta, 14:30 saab rohkem teada piraajadest ning kell 16 on haide toitmine ning jutt nendega seonduvast.
Lisaks teeb akvaarium tihedalt koostööd koolidega. Läbivaks teemaks on reostus ning loodushoid. Malta lapsed lähevad nö kooli juba kolme aastaselt ja esmaspäeval olidki meil need kõige pisemad junsud platsis. Vastavalt vanusele korraldatakse nii ekskursioonid kui ka järgnev õppetegevus. Pisemad värvivad pilte ning arvavad, millised asjad reostavad randu ning ei tohiks merre või ookeani kindlasti sattuda. Suurematega näiteks lahkasime täna kalmaari!
Ma olen juba nii nii palju õppinud selle kahe päeva jooksul! Olen osalenud tuuril kulisside taga, mida akvaarium lisatasu eest pakub. Seal on võimalus tutvuda laboriga, kus jälgitakse igapäevaselt vee temperatuuri, soolasisaldust ja palju muud. Näha saab "kööki", kus valmistatakse kogu toit kõikidele akvaariumi asukatele ning veepuhastussüsteeme. Selle tuuri jooksul on võimalik väga lähedalt osaleda ka haide söötmisel. Nad toidavad sebra-vööthaisid palja käega!
Ohh mul on haide kohta nii palju huvitavat infot, aga sellest juba järgmine kord ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar