laupäev, 21. aprill 2018

Comino vs Blue Grotto

Comino ja Blue Grotto on igas kohustuslikus turistilistis top kümnes. Kohad, mida sa kindlasti Maltal nägema pead. Siinkohal tahaks vastupidist väita! Võtke sihiks Comino saar ja unustage Blue Grotto, kui aega ja tahtmist napib.
Comino on pisikene saar Maltalt 20 minutilise paadisõidu kaugusel. Tuntud on ta eelkõige helesinise laguuni poolest, mis tõesti on ilusa ilmaga võrratu!
Saarele viib väiksemat sorti praam, mille hinnaks edasi-tagasi on 10 eurot. Esimene väljub kell pool kümme hommikul Malta poolelt ning tagasi saab kõige hiljem kell neli. Selle ajaga jõuate saarele kenasti ringi peale ning veel paar tundi päevitada ja ujuda sinises laguunis.
Saarel näeb ägedaid "aknaid" kaljude vahel ja kindlust.


Ja nüüd siis lähemalt Blue Grottost. Täielik money-machine keset tühermaad. Sinna on võimalik minna ainult kahe bussiga (juhul, kui olete sõltuv ühistranspordist nagu mina). Seega ainuüksi see reis võttis aega edasi-tagasi viis tundi. Viis tundi minu väärtuslikust päikselisest vabast päevast.
Kohapeal voorivad paadid Blue Grotto koobastesse üksteise järel.
Kogu merereis, mis maksab täiskasvanule 8 eurot ja lapsele pool sellest, kestab kokku 15 minutit. Kiirelt kihutatakse koobaste juurde ja kiirelt uute ullikeste järele, kes kõik tahavad ju selle Malta põhiatraktsiooni ära näha.
Koopasse minnakse nii kiirelt sisse ja välja tagasi, et ei jõua fotokale välkugi peale panna.
Poolel teel tagasi hakkas paadimees korrutama, et reis oli ju tore ja sirutas käe välja jootraha saamiseks. Terve paat vahtis teda hämmingus. Nõnda ta oma tühja pihuga meist sinna kaldale jäi.

Lõpetuseks - leidke see päevake ja minge Comino saarele! Nautige päikest ja merd ning ärge tundke vähimaidki süümepiinu, kui Blue Grottosse ei peaks jõudma.

1 kommentaar: