kolmapäev, 18. aprill 2018

Argipäev

Ega siin välismaal ei ole lihtne pea iga päev tööl olla - tahaks ainult ringi rännata ja kõiki päikesekiiri püüda! Õnneks on Malta Akvaariumis tööl väga lahe meeskond, kelle nimel tasub siseruumides päikese ja merebriisi eest varjuda. Meil on tööl 3 britti - Sarah (väikestviisi ülemus), kes abielus maltalasega ning oma lapsed siin üles kasvatanud; Jack, kes kolis Maltale juba teismeeas ja Karen. Veel on 2 itaallannat - merebioloogia haridusega Martina, kes koostab ja juhib haridusprogramme ja Gulia (suurematviisi ülemus), kes vastutab igapäeva tööjaotuse eest. Meil on üks prantsuse poiss Alex - minu vaieldamatu lemmik! Alati rõõmus ning põnevate jututeemadega. Siis on veel profijalgpallur Kalil Brasiiliast, kes teenib leiba Malta koondises ja teeb lisatööd akvaariumis. Kaks serblast - Daniela ning Rodislav, kes mulle restorani poole pealt kommi veab  (kindlasti üks kasulikumaid tutvusi). Siis on veel maltalasest tütarlaps Kay ning kui ta sai teada mu vanune, pillas pastaka ja teatas, et tema ema on minuvanune (Kay on 16). Ja shotlane Shannon ehk Shaz, kes vabal ajal tegeleb sukeldumisega ja on muuseas korduvalt ka meie suurimasse haide tanki sukeldunud.
Äärmiselt erinevad inimesed, kes loovad mõnusa ja toetava töökeskkonna.
Päev algab tööde jaotusega: kes millise tutvustava jutu eest vastutab. Neid on meil läbi päeva 8. Lisaks pakub akvaarium ka igal pooltunnil tuure kulisside taha (nö back of house tour).
Akvaariumi nänni poes ja kassas on vaja umbes 3-4 inimest.
Leti taga on parajasti Jack.
Lisaks on vaja kahte inimest sissepääsuväravate juurde. Üks skännib pileteid - antud juhul Kim Vietnamist, kes on akvaariumis samuti Erasmuse kaudu ja on muidu ka äärmiselt armas inimene. Teine inimene peab tegema külastajatest lustakaid suveniirfotosid - selles rollis pildil Mark.
Ja lõpuks peab keegi neid fotosid ka näitama ja maha müüma.
Rollid vahetuvad päeva jooksul vastavalt vajadusele. Kõik teevad kõike! Kui Sa parajasti all akvaariumis ei tegele gruppidega või plaanipäraste tutvustustega, siis aitad poes, kassas või väravas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar