neljapäev, 26. aprill 2018

Päev akvaristina

See on ilmselt mu parim päev Malta Akvaariumis. Hommik algas koosolekuga, kus arutati läbi kõik 27 akvaariumi ehk tanki. Igal ühel neist on oma kindel rutiin. Toitmine, puhastamine ja erakorralised tööd. Tööd jaotati 4 akvaristi vahel, kellele mina jõudu-mööda abiks proovisin olla.
Toitmine tangi pealt, kuhu külastajad ei pääse.
Kaheksajalg saab söögi keeratavas karbis, mille ta suudab juba umbes 15 minutiga avada. Esimene kord läks tal tund. Kaheksajalad on äärmiselt intelligentsed ning akvaristid üritavad ka meie oma tegevuses hoida. Siinkohal kurb fakt - emane kaheksajalg kaitseb oma mune ja poegi nii kiivalt, et ei lahku nende kõrvalt hetkekski. Ta sureb nälga. Ega isasedki kergemini pääse - juba peale sperma loovutamist emasele, nad surevad.
Fotol agressiivne vähk, kes ei suuda kellegiga koos elada ning on seetõttu teistest elanikest eraldatud.
Järgnevas videos toitsime 2-4 päevaseid haibeebisid ning eemaldasime hapuks läinud munad.


Seejärel igapäevane filtrite pesu valgendajaga, mis tapab kõik bakterid. Nende vahetamine on üsna raske töö - märgadena kaaluvad nad väga palju.
Järgmisel pildil suur külmik, kus söök asetatud tankide järgi. Päev enne võetakse toit sügavkülmast, lõigutakse ja jaotatakse vastavalt vajadusele. Kogu toidule lisatakse küüslauku. Tänu sellele ei ole Malta Akvaariumis olnud juba 4 aastat ainsatki vampiiride rünnakut. Nali! Küüslauk on ju teada-tuntud antibakteriaalse toimega imuunsüsteemi tugevdaja.
Kell 1 ja kell 4 päeval toimub kõige suurema tangi söötmine. Kõige pealt saavad süüa sebrahaid, kes muidu oma suurusega hirmutaksid teised toidulaualt eemale.
Seejärel sain toita kotkasraisid. See oli võrratu kogemus! Nad plädistavad akvaariumi seinal oma "tiibadega" ja imevad kala sisse nagu tolmuimejad. Hambad on neil kuidagi nii asetatud, et nad toitvat kätt ei kahjusta. See pilt, kuidas nad suu ammuli akvaariumi ääres süüa ootavad! Ohh mul on nii kahju, et ma seda jäädvustada ei jõudnud. See on erakordne kogemus, mis jääb meelde eluks ajaks! See tunne, kui sile oli nende nahk ja kuidas mu terve käsi mahtus neile peaaegu suhu.
Eelpool pildil ärevad kalad söögi ootuses.
Millimallikate aretamise ja kasvatamise sektsioon. Osalesin igapäevases puhastuses. Millimallikad tuleb mahutist välja võtta, mahuti pesta ja uus vesi sisse panna. Alloleval pildil tõmban pipetiga neid mahutist välja.
Umbes kord nädalas peavad akvaristid sukelduma suurematesse tankidesse, et puhastada klaasid ja liiv. See on kohati üsna ohtlik kuna kalu selleks ajaks välja ei tõsteta. Antud tangis olid moreenid, kelle teravatest hammastest tuleb eemale hoida.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar